blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG trianna
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
TRIANNA



Eragon
pridal TRIANNA 26.2. 2007 o 14:35

Ale hadam urcite kazdy vie ze je to triologia. Prvy diel poniesol nazov Eragon. A co vlastne znamena?Ak vas to zaujima staci si precitat par riadkov...

Eragon

Děj: Eragon sa vyda do Dračích hor, kde chce ulovit  zver, pre jeho rodinu- stryka Gera a bratranca Rorana. Ked sa priblizi k zranenej srne , nečakane spadne z neba dračie vajce. Nakoniec sa z neho vyliahne dračie mláda.

Medzitim sa siria správy o utokoch urgalov (bojovnikov krala Galbatorixa) .

Eragon zacina cvicit komunikaciu so svojim drakom pomocou mysle a uci ho všetko, co vie. Skoro zisti, že  jeho drak je v skutocnosti dračica a preto jej da meno Zafira .

Ked zavitaju do Carvahallu cudzinci v čiernych plastoch- ra'zakovia. Ra'zakovia sa dozvedeli o vajci a zabiju Eragonovho stryka Gera. Eragon  sa po zotaveni vyda  spolocne  so Zafirou  pomstit Gerovu smrt. Pred odchodom sa k nemu prida Brom rozpravkar. Brom ho na cestách cvici v boj, kuzla a v starostlivosti o draka. Na ceste za razakmi su väzneni a Brom po suboji s urgalom zraneny. Ze zajatia ich vyslobodi  Murtagh, s ktorym spoločne utekaju pred  ra'zakmi. Neskor zistuju ze Brom bol kedysi Dračím Jazdcom. Po tomto odhaleni carvahallsky rozpravac umiera.

Eragon putuje dalejl s  Murtaghom. Rozhoduju sa zanechat prenasledovanie ra'zakov a vydaju sa za Vardenmi. Cestou z väzenia v ktorom boli väzneni vyslobodzuju elfku Aryu.Po prichode ku Vardenom sa  ukáze ze Mutagh je synom Morzana, posledneho z jazdcov ktori sa pridali ku kralovi, a preto bol väzeni. Onedlho sa rozputa vojna vo Farten Dure, meste Vardenov.. Cele mesto sa pripravuje k boju. V tejto bitke sa stretne zoci voci Eragonovi Durza pomocnik Galbatorixa a po trafeni sipu do srdca Durza navzdy umiera.(konecne :D)  usmrtí. Urgalske vojska sa bez Durzu navzajom povrazdia a  tak je lud Vardenov a trpaslikov zachraneni.

                                     Koniec prvej casti !

                                    



 

 



Prístupov 2337
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
moja rogunka
[ 15.10.2007] (príspevkov 0)
moja rogunka
[ 15.10.2007] (príspevkov 0)
wow screens
[ 25.4.2007] (príspevkov 0)
wow screens
[ 25.4.2007] (príspevkov 0)
Saw
[ 26.3.2007] (príspevkov 0)
WOW
[ 2.3.2007] (príspevkov 6)
Tunnig is number one
[ 2.3.2007] (príspevkov 0)
Eragon
[ 26.2.2007] (príspevkov 0)
Eragon-moj prvy dojem z filmu
[ 25.2.2007] (príspevkov 0)